Ofta ställda frågor

Aasa Kredit Svenska erbjuder lån till kunder som:

  • har en permanent adress i Sverige
  • är mellan 20 och 80 år gammal
  • har en stadig inkomst i Sverige
  • har ett aktivt bankkonto
  • inte har några kreditanmärkningar i UC's register

Ja, om kunden inte ligger efter med amorteringen eller räntebetalningen samt inte har kreditanmärkningar i UC's register.

För att ansöka om ett lån hos Aasa Kredit Svenska så måste kunden fylla i en ansökan om lån vilket finns på vår hemsida www.aasakredit.se (se låneansökan).

Kunden kan elektroniskt ansöka om ett lån dygnet runt, 24h/dag. Ansökan behandlas under våra öppettider.

Varje ansökan prövas individuellt hos Aasa Kredit Svenska. Som en del av verifieringsprocessen granskas kunden av Aasa Kredit Svenska genom sökning i kreditupplysningsföretaget UC's databas. Har du en kreditanmärkning hos dem så finns tyvärr inte möjligheten att få ett lån hos Aasa.

Vid ett positivt utfall av låneansökan och konfirmation om att kontraktet är signerat så godkänns hela lånebeloppet och blir sedan utbetalt inom en (1) arbetsdag till det bankkonto som kunden specificerat om det inte har uppstått något problem med att kontakta kunden före utbetalningen

Vanligvis så kräver vi inte fler dokument men i vissa fall så måste vi kunna verifiera kundens kreditvärdighet, då kan vi fråga om fler dokument som t.ex kontoutdrag, anställningsbevis eller andra bevis på en stadig inkomst.

Nej, det går inte ansöka om ett nytt lån tills det befintliga lånet är slutbetalat.

Den månatliga betalningen av lånet görs till ett specificerat bankkonto och enligt de datum som står i återbetalningstabellen som anges i det godkända kontraktet.

Bankkontot för återbetalning av lånet bestäms individuellt för kunden. Kunden får information om det individuella kontonummret i kontraktet.

Kunden har möjlighetet till att betala tillbaka lånet tidigare utan att behöva omfattas av några tilläggskostnader, det är dock nödvändigt att kontakta kundservice för att bekräfta det exakta beloppet.

Ja du kan ändra datumen för avbetalningarna men vänligen kontakta kundservice.

Aasa Kredit Svenska har sitt bankkonto hos Handelsbanken AB.

Kostnaderna för ett lån består av: Uppläggningsavgift (engångsavgift), administrationsavgift (varje månad) samt den årliga räntan (fast ränta) på 9,9 - 29,9%.

De vanligaste orsakerna till att ett lån inte beviljas är: 1) skuld hos gäldenärernas register som underhålls av UC 2) mycket stor risk att inte kunna betala tillbaka lånet baserat på informationen som samlats in under låneprocessen

Uppläggningsavgiften är fast och uppdelad så att den ligger inbakad i varje månatlig återbetalning.

Om det uppstår problem med att kunna betala tillbaka lånet så vänligen kontakta kundservice så tidigt som möjligt för att kunna hitta en godtagbar lösning.

Ja, kundinformationen som samlas in under ansökningsprocessen är säker från från tredje part. All personlig information behandlas i enlighet med lagen vilket betyder att informationen har konfidentiell status.

Du kan låna till vad ni vill, det är upp till er. Oavsett om det är billån, bolån, semester, mc-lån, trädgårdsutrustning, spel – vi finns här för er. Låna pengar snabbt och enkelt och till en låg ränta. Upp till 50 000 kr utan säkerhet.